Řecký selský salát
Suroviny
- 60 g Cibule
- 10 g Hořčice
- 150 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 5 g Cukr krupice
- 100 g Olivy černé
- 80 g Paprika oranžová
- 80 g Paprika červená
- 250 g Sýr Feta
- 250 g Okurka salátová
- 5 g Máta
- 50 ml Ocet vinný
- 100 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Salát hlávkový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 33 g
- Sodík 980 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 351.8 mg
- Vláknina 8202.7 mg
- Vitamín A 8202.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Petrželku nasekáme. Semen zbavené papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata rokrájíme na osminky. 
- 
                                2Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr feta nakrájíme na kostičky. 
- 
                                3Všechny přísady smícháme. Hlávkový salát natrháme na kousky. Opatrně přimícháme do zeleninového salátu. 
- 
                                4Na zálivku rozmícháme hořčici, olej, ocet, sůl, pepř, cukr a petrželku. Salát přelijeme a lehce promícháme. 
- 
                                5Ozdobíme mátovými lístky, olivami a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        