Jablečné koláčky s karamelem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 21 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 186.7 mg
- Vláknina 7072.5 mg
- Vitamín A 7072.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmrazíme listové těsto. Troubu předehřejeme na 225 °C. Z cukru a másla připravíme zlatavý karamel, nalijeme na dno 8 žáruvzdorných formiček o průměru asi 7 cm.
-
2
Jablka oloupeme, jádřince odstraníme, nakrájíme na dílky. Vyložíme jimi formičky. Posypeme skořicovým cukrem, navrch rozdělíme na vločky nakrájené máslo.
-
3
Z listového těsta vyválíme plát a vypíchneme z něj koláčky o něco větší než průměr formičky. Koláčky přitiskneme na jablka. Těsto několikrát propíchneme a pečeme asi 20 minut. Koláčky opatrně vyklopíme a podáváme horké nebo studené.