Marinovaný mořský jazyk na mrkvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský jazyk
  • 400 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 238 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 667 mg
  • Vláknina 9639.8 mg
  • Vitamín A 9639.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořský jazyk omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a promícháme s rybí a ústřicovou omáčkou. Necháme v marinádě 30 minut.

  • 2

    Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na šikmé plátky. Pomeranč s limetkami omyjeme a nakrájíme na plátky. Lístky čerstvé thajské bazalky opláchneme vodou, necháme odkapat a odložíme.

  • 3

    Ve woku si na rozpáleném oleji osmažíme plátky mrkve, přidáme plátky pomeranče, limetky a marinovanou rybu. Promícháme a smažíme vše 2 minuty. Nakonec přimícháme sójovou omáčku s lístky bazalky,dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu