Marinovaný mořský jazyk opékaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z mořského jazyka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 šálek Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1681 kcal
  • Sacharidy 193 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 193958 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 940.3 mg
  • Vláknina 22590.5 mg
  • Vitamín A 22590.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrónovou kůru, petrželovou nať a cibuli jemně nasekáme. Smícháme s olejem a citrónovou šťávou, opepříme a řádně rozmícháme.

  • 2

    Filety naporcujeme na úzké proužky velikosti sardelek, vložíme je na půl hodiny do připravené marinády. Poté je necháme okapat, osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v hladké mouce a opečeme na horkém oleji.

Komentáře k receptu