Chřestová terina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest zelený
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Sýr sójový - Tofu
  • 500 g Chřest bílý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 327.5 mg
  • Draslík 323.5 mg
  • Vláknina 10172.5 mg
  • Vitamín A 10172.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev, bílý a zelený chřest odděleně uvaříme na skus v troše osolené vody a vyjmeme. 4 výhonky bílého chřestu zchladíme a rozmixujeme s 1 vejcem, 1 žloutkem, 50 g sýra a lžící smetany ke šlehání. Osolíme a opepříme. Shodně upravíme také 4 výhonky zeleného chřestu. Mrkev a zbylý chřest dáme chladit.

  • 2

    Malou chlebíčkovou formu vyložíme máslem vymazaným papírem na pečení. Naplníme pyré ze zeleného chřestu a zatlačíme do něj mrkev a výhonky zeleného chřestu. Přidáme pyré z bílého chřestu a zatlačíme výhonky bílého chřestu.

  • 3

    Formu dobře uzavřeme alobalem a vložíme do horké vodní lázně, aby byla ze 2/3 ponořená. Zasuneme na spodní lištu trouby předehřáté na 200 °C a tepelně upravujeme asi 40 minut. Vyjmeme, alobal odstraníme, necháme vychladnout. Vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.

  • 4

Komentáře k receptu