Mleté kuřecí maso s bylinkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Hořčice
  • 180 g Pečivo pšeničné běžné máslové
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Strouhanka
  • 60 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 250 g Kuřecí maso vařené
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 193.2 mg
  • Draslík 234.8 mg
  • Vláknina 13570 mg
  • Vitamín A 13570 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé pečivo rozdrobíme, uvařené kuřecí maso umeleme nebo rozmixujeme a společně dáme do velké mísy. Přidáme pórek, sušené bylinky, hořčici, osolíme, opepříme. Suroviny důkladně promícháme.

  • 2

    Směs v míse spojíme 2 žloutky, 1 bílkem a 4 lžícemi mléka.

  • 3

    Hmotu rozdělíme na 8 dílů, z každého dílu vytvarujeme silnější váleček.

  • 4

    Zbývající bílek ušleháme do pěny. Válečky masové směsi obalíme nejprve v bílku, potom ve strouhance.

  • 5

    Na pánvi rozehřejeme olej a obalované válečky v něm opékáme 6 minut po všech strnách dozlatova. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a plátky rajčat.

Komentáře k receptu