Mleté kuřecí maso s rýží pečené v bábovkové formě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 100 g Rýže loupaná
  • 25 g Olej rostlinný
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 551.2 mg
  • Vláknina 4982.4 mg
  • Vitamín A 4982.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, feferonky zbavené semínek pokrájíme na kousky. Formu na bábovku vymažeme 5 g oleje.

  • 2

    Kuřecí maso osolíme špetkou soli a na oleji smažíme s kolečky cibule, worcesterovou omáčkou a feferonkami cca 5 minut. Poté podlijeme 100 ml vody a dusíme, až je maso měkké. Směs vyjmeme ze šťávy, necháme vychladnout a umeleme. Ve šťávě, k níž jsme přilili 100 ml vody a přisypali špetku soli, dusíme rýži. Když je téměř měkká, scedíme ji, je-li třeba, a polovinu vsypeme do připravené formy, na ni naklademe mleté maso a přikryjeme druhou polovinou rýže. Směs upěchujeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1/2 hodiny. Hotovou bábovku vyklopíme na servírovací mísu, posypeme muškátovým oříškem a podáváme se zeleninou dle vlastního výběru.

Komentáře k receptu