Piškotové koláčky s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 110 g Cukr krupice
  • 70 g Mouka polohrubá
  • 50 g Sirup Monin - jahodový
  • 40 g Solamyl
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 158.3 mg
  • Draslík 79.3 mg
  • Vláknina 1881.7 mg
  • Vitamín A 1881.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Ze žloutků a 30g cukru ušleháme hustou pěnu. Poté přidáme citronovou kůru a špetku soli. Vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru. Nakonec přimícháme mouku, škrobovou moučku a vychladlé tekuté máslo.

  • 3

    Hotovou piškotovou hmotu dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, plech vyložíme papírem na pečení a na něj nastříkáme koláčky o průměru cca 10cm. Pečeme asi 10minut dozlatova.

  • 4

    Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na dílky. Utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem a jahodovým sirupem a opatrně přimícháme jahody. Krém rozvrstvíme na vychladlé koláčky a podáváme. Můžeme dozdobit kousky jahod.

Komentáře k receptu