Kotlety s pivem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Bramborová kaše
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 60 g Strouhanka
  • 10 g Solamyl
  • 80 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Vepřové kotlety
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 243 mg
  • Draslík 697 mg
  • Vláknina 4101.6 mg
  • Vitamín A 4101.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety u kosti nařízneme, mírně naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce, do rozšlehaných vajec, ve kterých budeme kotlety namáčet, přilijeme pivo, přisypeme solamyl a trochu strouhaného sýra. Dobře promícháme a kotlety v takto upravených vejcích namočíme. Nakonec obalíme ve strouhance. Tento postup ještě jednou zopakujeme.

  • 2

    Takto obalené kotlety usmažíme v rozpáleném sádle a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu