Vepřové kotlety Frikassé

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 83.6 mg
  • Draslík 404.2 mg
  • Vláknina 941.8 mg
  • Vitamín A 941.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova opečeme. Opečené kotlety vyndáme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, vodou a citrónovou šťávou, přidáme bobkový list, povaříme, pak vrátíme kotlety, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení je obracíme a je-li třeba, podléváme vodou. Když jsou kotlety měkké, přilijeme k nim smetanu, přisolíme a ještě chvilku dusíme.

Komentáře k receptu