Restované krevety s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 80 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 184.6 mg
  • Draslík 63.7 mg
  • Vláknina 234.9 mg
  • Vitamín A 234.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vyloupeme a očistíme. Na oleji je smažíme, dokud nezmění barvu. Během smažení krevety stále obracíme.

  • 2

    Poté na krevety vlijeme rozšlehaná vejce a restujeme za neustálého obracení. Po minutě do směsi vmícháme drobně pokrájenou pažitku, osolíme a opepříme. Směs prohříváme, až jsou vejce krémovitá.

  • 3

    Směs podáváme horkou.

Komentáře k receptu