Krevety restované na víně a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 14 ml Olej olivový
  • 110 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 60.7 mg
  • Vláknina 512 mg
  • Vitamín A 512 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek a po cca 2 minuty osmahneme. Poté vmícháme nadrobno pokrájenou petrželku, bobkový list, nasekanou chilli papričku a vyloupané krevety, na mírném ohni restujeme 2 minuty.

  • 2

    Přilijeme víno, přibližně 3 minuty povaříme, dokud se víno nezredukuje na polovinu. Ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu