Buchta s kdoulovým džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Smetana 12% (konzumní)
  • 420 g Džem kdoulový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Veka
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 54.1 mg
  • Draslík 15.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky se 3 lžícemi cukru rozšleháme, přidáme smetanu, rozdrobenou veku bez kůrky a vše promícháme.

  • 2

    Na plech rozetřeme džem, přes který navrstvíme směs z veky. Vložíme do zapékací mísy a pak do trouby.

  • 3

    Rozšleháme bílky se zbytkem cukru a rozetřeme na téměř hotovou buchtu, kterou jsme upekli, aby na povrchu ztuhla.

  • 4

    Dáme ještě na 15 minut péct.

Komentáře k receptu