Uzená treska na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 350 g Treska uzená
  • 60 g Mrkev kořen
  • 300 ml Voda pitná
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 57.1 mg
  • Draslík 673 mg
  • Vláknina 5157.8 mg
  • Vitamín A 5157.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci, vsypeme drobně pokrájenou cibuli, drobně nakrájený 1 řapík celeru a zhruba 5 minut restujeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, brambory, sůl, pepř, vlijeme vroucí vodu a na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Do směsi přimícháme kousky uzené tresky a pod policí dusíme dalších 10 minut. Na závěr vlijeme mléko, směs řádně prohřejeme, a když je horká, ihned podáváme.

Komentáře k receptu