Uzená treska se špenátem a pancettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pancetta
  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 800 g Treska uzená
  • 30 g Strouhanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1139 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 9578.4 mg
  • Draslík 1029.9 mg
  • Vláknina 4141.8 mg
  • Vitamín A 4141.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou pancettu a smažíme asi 5 minut.

  • 2

    Přidáme omytý špenát a chvíli promícháváme. Potom vmícháme zakysanou smetanu, sůl, pepř a 3/4 nastrouhaného sýru. Vše krátce povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch položíme uzenou tresku bez kůže, zakapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a zbylým sýrem.

  • 4

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, aby treska byla propečená a snadno se dělila.

Komentáře k receptu