Koláč s krevetami a uzenou rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Treska uzená
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 198.2 mg
  • Draslík 251.5 mg
  • Vláknina 1819.9 mg
  • Vitamín A 1819.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku se špetkou soli, jeden žloutek, máslo nakrájené na kostičky a tři lžíce studené vody. Vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme v chladničce půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Připravíme si vyloupané a očištěné vařené krevety.

  • 3

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu mléko, do něhož jsme vložili plátky uzené ryby a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách maso opatrně přendáme na mísu a 125 ml mléčného vývaru dáme stranou.

  • 4

    Z odpočinutého těsta vyválíme placku, kterou vložíme do koláčové formy, kterou jsme vymazali máslem. Těsto překryjeme pečícím papírem, zatížíme keramickými kuličkami a v troubě předehřáté na 200°C pečeme. Po osmi minutách odstraníme papír s kuličkami a koláč pečeme ještě zhruba pět minut.

  • 5

    Do zchladlého mléka vmícháme sýr, tři ušlehaná vejce, pepř a drobně posekanou pažitku.

  • 6

    Koláč necháme mírně vychladnout a poté jej naplníme směsí rozebraného rybího masa a krevet. Směs přelijeme připravenou omáčkou a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba půl hodiny.

  • 7

    Koláč necháme mírně zchladnout, nakrájíme na výseče a podáváme.

Komentáře k receptu