Uzené maso pečené v mrkvi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová uzená plec
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Bramborová kaše
  • 80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 400 g Mrkev kořen
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 268 g
  • Sodík 1789 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 119 mg
  • Draslík 364 mg
  • Vláknina 10803 mg
  • Vitamín A 10803 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Maso nakrájíme na čtyři stejné plátky, přidáme pepř, kmín, potřeme česnekem. Pekáček vymažeme máslem.

  • 2

    Do pekáčku vložíme strouhanou mrkev, zakapeme citronovou šťávou, posypeme posekanou petrželkou. Na mrkev položíme plátky masa a vše polijeme rozehřátým máslem. Pečeme 45 minut za občasného podlévání troškou vývaru.

  • 3

    Plátky masa položíme na talíře, přidáme mrkev, bramborovou kaši a ke každé porci lžíci nakládaného hrášku.

Komentáře k receptu