Uzené maso pečené na divoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Vepřová uzená plec
  • 20 g Cukr krupice
  • 40 g Marmeláda rybízová
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Víno červené
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Karotka
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Knedlík kynutý
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Saturejka
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 špetka Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1501 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 107.8 mg
  • Draslík 918.9 mg
  • Vláknina 30672.7 mg
  • Vitamín A 30672.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekáčku rozpustíme sádlo, plátky masa na něj položíme, přidáme pokrájenou karotku, celer, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, saturejkou, majoránkou a šalvějí. Podlijeme trochou vývaru a pečeme 20 minut. Poté zasypeme moukou a pečeme dalších 30 minut. V průběhu pečení podle potřeby podléváme.

  • 2

    Cukr na pánvi zahříváme do hněda, zalijeme vínem a přimícháme do omáčky. Rybízovou marmeládu přidáme až nakonec.

  • 3

    Pekáček vyjmeme z trouby, vyndáme maso a omáčku propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. Nezapomeneme vyndat bobkový list.

  • 4

    Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu