Ryba pečená na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Petržel - nať
  • 125 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hejk
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 158.7 mg
  • Vláknina 2136.8 mg
  • Vitamín A 2136.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V talíři rozmícháme mouku se solí a pepřem. Do této směsi vložíme rybu kůži dospod a dobře na ni mouku přitlačíme.

  • 2

    V žáruvzdorném větším rendlíku nebo kastrole na rozpáleném oleji restujeme rybu kůži dolů. Po třech minutách rybu obrátíme, posypeme pepřem a solí, podlijeme vínem, přidáme na tenké plátky pokrájené cibulky, posekanou petrželovou nať a drobně nakrájený česnek. Troubu předehřejeme na 230°C, vložíme rendlík bez pokličky a pečeme pět minut. Maso je hotové, pokud se začne rozpadat.

  • 3

    Hotové maso podáváme přímo v rendlíku.

Komentáře k receptu