Pečená pražma s olivami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Olivy černé
  • 120 g Fazolové lusky zelené
  • 4 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Rajčata Cherry
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Pražma
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 324.7 mg
  • Vláknina 7317.8 mg
  • Vitamín A 7317.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme čtverce pečícího papíru tak velké, abychom do nich mohli zabalit plátky ryby.

  • 2

    Plátky ryby omyjeme a osušíme.

  • 3

    Plátek ryby vložíme na polovinu čtverce papíru. Přidáme čtvrtinu fazolek, čtvrtku rozpůlených rajčat, čtvrtinu bazalkových lístků a jeden plátek citronu. Směs osolíme, opepříme a zakapeme lžičkou oleje. Druhou polovinu papíru přehneme přes směs a po obvodu založíme. Stejným způsobem připravíme všechny plátky.

  • 4

    Balíčky s rybou vložíme na plech a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme patnáct minut.

  • 5

    Hotové ryby v balíčcích rozdělíme na talíře, ozdobíme olivami. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu