Pečená pražma v zeleninové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pražma
  • 1000 g Rajčata
  • 150 g Cibule
  • 200 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Cukr krupice
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 12 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Ocet vinný
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1395 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 2713.2 mg
  • Vláknina 44965 mg
  • Vitamín A 44965 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.7 mg
  • Vitamín E 19.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou pražmu potřeme olivovým olejem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut z každé strany.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata a pepriku bez jádřince nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zeleninu a osmahneme, až rajčata pustí šťávu, podusíme. Přilijeme sojovou omáčku, ocet, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Omáčku prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Na oválný talíř nalijeme omáčku a do ní vložíme celou pražmu.

Komentáře k receptu