Polévka z husích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra husí
  • 5 g Sůl
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 800 ml Vývar slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Lanýž
  • 3 cl Víno portské
  • 2 cl Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1222 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 461.4 mg
  • Draslík 142.7 mg
  • Vláknina 25 mg
  • Vitamín A 25 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme husí játra, smetanu a žloutky a dohladka rozšleháme. Slepičí vývar přivedeme do varu, odstavíme a vmícháme přecezenou rozmixovanou směs. Vývar znovu prohřejeme (nesmí přejít varem). Mícháme, dokud nevznikne krémová hmota. Ochutíme ji portským vínem, koňakem a solí. Z lanýže nastrouháme několik plátků a odložíme stranou. Zbytek nadrobno nasekáme a rozdělíme do 4 talířů nebo misek. Zalijeme polévkou, ozdobíme ušlehanou smetanou a plátky lanýže a podáváme.

Komentáře k receptu