Křepelky ve špekovém kabátku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 100 ml Vývar slepičí
  • 1.2 kg Křepelka
  • 2 polévková lžíce Margarín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 862 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 216.9 mg
  • Draslík 748.5 mg
  • Vláknina 1007.5 mg
  • Vitamín A 1007.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 °C. Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř lehce osolíme. Každou křepelku obalíme plátkem slaniny a upevníme ho kuchyňskou nití. Do břišní dutiny křepelek vložíme lístek šalvěje.

  • 2

    Margarín rozehřejeme v pekáči, vložíme křepelky a v troubě pečeme 10-20 minut. Křepelky vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečenou šťávu provaříme s vývarem a podáváme ke křepelkám. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.

Komentáře k receptu