Kmínový řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 716 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 591.5 mg
 - Vláknina 1624 mg
 - Vitamín A 1624 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky omyjeme, rozřízneme napůl a naklepeme. Okořeníme solí a pepřem, obalíme v mouce.
 - 
                                2
Rozehřejeme pánev, na středně velkém plameni necháme zpěnit olej a 1 lžíci másla. Řízky smažíme po každé straně 3 minuty a v alobalu udržujeme teplé.
 - 
                                3
Slijeme omastek po smažení, dáme na pánev vývar a kmín, necháme trošku vyvařit a vmícháme zbývající máslo. Nalijeme omáčku na řízky a servírujeme.