Rajčatová omáčka se sardelkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Cukr krupice
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 682.2 mg
  • Vláknina 7356 mg
  • Vitamín A 7356 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s natí nakrájíme na jemné kroužky. Omyjeme petrželku, oklepeme

  • 2

    a lístky velmi jemně nasekáme, zhruba 1 lžíci dáme stranou. Chilli papričky rozdrobíme najemno. Sardelky necháme okapat a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Olivový olej rozehřejeme v hrnci, na středním ohni v něm za stálého míchání podusíme česnek a cibulku s chilli. Rajčata v plechovce nakrájíme na malé kousky a smícháme se sardelkami a petrželkou. Ochutíme solí a cukrem a nezakryté necháme asi 10 minut svařit na hustou omáčku. Občas zamícháme.

  • 4

    Omáčku před podáváním ještě ochutnáme a případně dokořeníme. Přimícháme petrželku. Vše smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře k receptu