Smetanová omáčka se šunkou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 50 g Kapary
  • 130 g Šunka dušená
  • 60 ml Olej olivový
  • 50 ml Dolin - Vermouth
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Šalotka
  • 10 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 800.1 mg
  • Vláknina 5702.5 mg
  • Vitamín A 5702.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné proužky. Z šunky odstraníme tučný okraj a šunku nakrájíme na proužky. Lístky bazalky otrháme od stonků.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olivový olej. Šalotky v něm na mírném ohni asi 5 minut podusíme. Přimícháme šunku a rajčata a ještě krátce dusíme.

  • 3

    Bazalku až na několik lístků natrháme na malé kousky. Pak nalijeme do hrnce vermut, přidáme smetanu, bazalku a kapary. Omáčku přivedeme k varu, ochutíme solí a pepřem a po dvou minutách vaření stáhneme.

  • 4

    Hotovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a ozdobíme zbývajícími lístky bazalky.

Komentáře k receptu