Vařená skopová kýta v omáčce s majoránkou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Celer bulvový
  • 100 g Jogurt bílý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mrkev kořen
  • 200 g Skopová kýta
  • 20 g Olej rostlinný
  • 20 g Petržel kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.2 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 184.3 mg
  • Vláknina 2980.6 mg
  • Vitamín A 2980.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu vložíme do vroucí osolené vody, v níž vaříme také kořenovou zeleninu a celý pepř. Vaříme, dokud maso není měkké. Po vychladnutí maso rozdělíme na dvě porce a odložíme.

  • 2

    V hlubším rendlíku usmažíme ze stejného dílu (20 g) mouky a oleje světlou jíšku a zašleháme do ní tolik scezeného vývaru, aby vznikla středně hustá hladká omáčka. V omáčce povaříme utřený česnek a rozmělněnou majoránku. Na závěr do omáčky vmícháme jogurt a přidáme porce masa, které necháme prohřát.

  • 3

    Maso s omáčkou podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu