Marinovaný zaječí hřbet s vinnými hrozny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 300 g Hroznové víno
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Zaječí maso
  • 2 kávová lžička Směs pěti vůní
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.4 dl Koňak Armaňak
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 831.5 mg
  • Vláknina 4275.5 mg
  • Vitamín A 4275.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme velké hrozinky a zelené hroznové víno. Rozpůlené hroznové víno s hrozinkami a celými vlašskými ořechy dáme do mísy, přidáme Brandy Armagnac. Promícháme, necháme 15 minut odležet.

  • 2

    Omyté maso ze zaječího hřbetu pokrájíme na nudličky, dáme je do mísy a smícháme se sezamovým olejem, směsí pěti koření a rozetřeným česnekem. Necháme 15 minut marinovat. Slaninu nakrájíme na silnější nudličky.

  • 3

    Ve woku osmažíme slaninu dozlatova, přidáme olej a marinované maso. Za stálého míchání restujeme 4 minuty. Pak maso osolíme, přiložíme hroznové víno, hrozinky, ořechy, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 minuty.

  • 4

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu