Špaldový tradiční věnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 2 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Hrozinky
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 20 dkg Cukr krupice
  • 15 dkg Tuk Hera jedlý
  • 0.45 kg Mouka špaldová
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 82.6 mg
  • Draslík 515.4 mg
  • Vláknina 1676.7 mg
  • Vitamín A 1676.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka utřeme s cukrem, přidáme rozehřátý tuk.

  • 2

    Přidáme mléko a tvaroh, trochu rumu, rozinky a mleté ořechy.

  • 3

    Kypřící prášek rozmícháme v mouce a postupně přidáváme.

  • 4

    Vypracujeme těsto, z kterého vytvoříme copánky a konce spojíme.

  • 5

    Vznikne věnec, potřeme vajíčkem a doprostřed vložíme plechový hrneček, který pomažeme máslem.

  • 6

    Pečeme na 160 stupňů.

Komentáře k receptu