Plzeňský guláš

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Párky jemné
  • 100 g Vejce slepičí
  • 25 g Sůl
  • 200 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 1 g Majoránka
  • 10 g Česnek
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 900 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 107.8 mg
  • Draslík 404.2 mg
  • Vláknina 3921.6 mg
  • Vitamín A 3921.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova, vložíme maso a za stálého míchání je osmahneme. Malou dávku tuku ponecháme na opékání párků.

  • 3

    Potom k masu přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Přisolíme, přidáme rajčatový protlak, kmín a pepř, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme za občasného promíchání.

  • 4

    Když je maso částečně měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, za stálého míchání ji mírně osmahneme a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a pivo a za občasného promíchání zvolna dusíme téměř doměkka.

  • 5

    Měkké maso vyjmeme a omáčku na něj přecedíme.

  • 6

    Nakonec guláš přisolíme a krátce povaříme. Podáváme jej ozdobený párkem, opečeným na části tuku a s čtvrtkou natvrdo vařeného vejce.

Komentáře k receptu