Špagety s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 350 g Špagety, Makarony
  • 5 g Sůl
  • 5 g Petržel - nať
  • 500 g Mušle slávky
  • 500 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 856 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 742.2 mg
  • Vláknina 7085 mg
  • Vitamín A 7085 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořské plody dáme do hrnce se studenou osolenou vodou. Rajčata rozčtvrtíme, přitom odstraníme vnitřní semínka.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme, necháme zesklovatět na oleji s nasekanou na jemno feferonkou. Přidáme mořské plody a pod pokličkou dusíme. Přidáme rajčata a mírně osolíme. Nahoru dáme nasekanou petrželkou a vaříme 2 minuty. Větší část mušlí vyjmeme z omáčky a dáme přikryté stranou. Uvaříme špagety „al dente", scedíme a krátce je dovaříme na pánvi s omáčkou z mušlí. Podáváme se zbylými mořskými plody.

  • 3

Komentáře k receptu