Aspikový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo pomazánkové
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 12 plátek Šunka dušená
  • 2 plátek Želatina bílá plátky
  • 15 dkg Šunkový salám
  • 30 dkg Sýr Eidam cihla 30%
  • 0.5 kg Salát vlašský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 4365.7 mg
  • Vitamín A 4365.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srolujeme plátky šunky a naplníme je vlašským salátem. Na dně formy závitky zalijeme ochucenou želatinou. Během tuhnutí připravíme sýrovou roládu.

  • 2

    Eidam dáme do mikrotenového sáčku a ve vodní lázni zahříváme. Když je vláčný, rozválíme ho do obdélníku, potřeme pomazánkovým máslem a srolujeme.

  • 3

    Po ztuhnutí nakrájíme na plátky, poklademe na šunkové kornouty v želatině a vytvoříme další patro dortu. Zakryjeme plátky šunkového salámu a ozdobíme předem uvařeným, nakrájeným vejcem a zeleninou.

  • 4

    Zalijeme opatrně další vrstvou želatiny a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice.

  • 5

    Poté vyjmeme z dortové formy a zdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu