Tagliatelle s hříbkovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Sůl
  • 250 g Houby čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Feferony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 467.6 mg
  • Vláknina 10157.5 mg
  • Vitamín A 10157.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a odřízneme nožičky. Najemno je nakrájíme a dáme stranou. Rajčata spaříme a dáme vychladnout. Oloupeme je a rozdělíme na 4 díly, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Česnek oloupeme a na pánvi s olejem a rozdrobenou feferonkou ho chvíli vaříme, přidáme hříbky, nahoru dáme nasekanou petrželkou a 3 minuty restujeme. Přidáme rajčata a trochu osolíme. Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Za pomoci strojku na těstoviny připravíme tenký plát těsta a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle. Uvaříme je 2 minuty v osolené vodě, scedíme a dáme na pánev s omáčkou. Mírně opepříme a krátce povaříme na prudkém plameni.

Komentáře k receptu