Tagliatelle s ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 120 g Játra kuřecí
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mrkev kořen
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 20 g Celer řapíkatý
  • 220 g Vepřové maso mleté
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 90 g Pancetta
  • 220 g Hovězí maso mleté
  • 3 g Oregano sušené
  • 185 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 936 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1260 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 13028.2 mg
  • Draslík 717.6 mg
  • Vláknina 9180.5 mg
  • Vitamín A 9180.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pancettu. K zelenině přidáme mleté maso, posypeme oreganem, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Necháme maso zatáhnout, poté přidáme nadrobno nakrájená drůbeží játra a vaříme do změny barvy masa.

  • 2

    Přilijeme víno a za vysoké teploty ho necháme vyvařit. Poté k masu vlijeme 125 ml mléka a na mírném plameni necháme 10 minut vařit.

  • 3

    Do omáčky přidáme pokrájená rajčata a 1/2 vývaru, hrnec přikryjeme mírně poodklopenou poklicí a necháme 3 hodiny vařit. Dle potřeby přiléváme vývar, aby směs nevyschla.

  • 4

    Než se uvaří omáčka, uvaříme těstoviny dle návodu. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbytek mléka, osolíme a opepříme dle potřeby. Těstoviny podáváme přelité omáčkou, posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu