Tagliolini s marinovaným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos - filety
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Kaviár
  • 40 g Kaviár
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 80 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Limetka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 982 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 376.3 mg
  • Draslík 466.3 mg
  • Vláknina 8235 mg
  • Vitamín A 8235 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na nudličky nakrájíme lososa a vložíme do mísy se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící olivového oleje. Dáme na 1 hodinu do lednice.

  • 2

    Z mouky, vajec a kaviáru zaděláme pružné těsto.

  • 3

    Plátky lososa osmažíme na pánvi 30 sekund z každé strany a uchováme v teple.

  • 4

    Na omáčku : Šleháme metličkou hořčici se smetanou, olivovým olejem a slupkou z limetky nakrájenou na tenounké plátky.

  • 5

    Vytvoříme pruhy z připraveného těsta a nakrájíme slabé nudle — tagliolini.

  • 6

    Tagliolini uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente", scedíme je tak, aby v nich zůstalo trošku vody a ochutíme je hořčicovou omáčkou. Těstoviny podáváme společně s ještě teplými plátky lososa. Ozdobíme kaviárem z lososa a snítkou kopru.

Komentáře k receptu