Šafránové tagliolini s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Šafrán
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 204 mg
  • Draslík 228.3 mg
  • Vláknina 7787.5 mg
  • Vitamín A 7787.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a vajec vypracujeme těsto, dáme ho půl hodiny odpočinout. Na strojku utvoříme tenký pruh těsta.

  • 2

    Těsto zprášíme moukou, stočíme do válečku a nakrájíme na slabé nudle. Tagliolini necháme oschnout na utěrce posypané moukou.

  • 3

    Smetanu přivedeme k varu, přidáme k ní šafrán, osolíme, opepříme a zvolna vaříme několik minut do zhoustnutí. Na pánvi s horkým olejem a česnekem opečeme chřest tak, aby byl krásně křupavý.

  • 4

    Tagliolini uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je a krátce dovaříme na pánvi se šafránovou omáčkou. Upravíme na talíř a doprostřed těstovin dáme křupavý chřest. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu