Křupavý koláč s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 900 g Sýr Ricotta
  • 125 ml Máslo čerstvé
  • 125 ml Med včelí
  • 500 ml Bulgur
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 501.3 mg
  • Vláknina 26418 mg
  • Vitamín A 26418 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    V mixéru ušleháme hladkou pastu z ricotty, medu, vajec a skořice. Potom smícháme bulgur a rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Hmotu vtiskneme do zapékací mísy na dno i po stranách, abychom vytvořili korpus. Přilijeme směs s ricottou, uhladíme a posypeme citronovu kůrou.

  • 3

    Pečeme 35-40minut.

  • 4

    Koláč podáváme mírně vychlazený, s jahodami dozdobený lístky bazalky.

Komentáře k receptu