Cappellacci s bramborami, sýrem a krémem
Suroviny
- 5 g Pepř černý mletý
 - 75 g Mouka polohrubá
 - 5 g Rozmarýn čerstvý
 - 750 g Brambory
 - 175 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 5 g Sůl
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Červená řepa
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 733 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1668.6 mg
 - Vláknina 28980 mg
 - Vitamín A 28980 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těsto tak, že zaděláte obě mouky, olej, necelou skleničku vody a bílky.
 - 
                                2
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme je, oloupeme a rozmačkáme lisem na brambory; osolíme, opepříme a přidáme trošku olivového oleje. Nakonec přidáme i sýr a utvoříme cappellacci (z těsta vykrájejte kolečka, na ně dáme náplň a přikryjeme druhým kolečkem těsta).
 - 
                                3
Řepu uvaříme v osolené vodě, scedíme ji a dáme do vody s ledem, aby vychladly.
 - 
                                4
Znovu je scedíme a vše rozmixujeme společně s česnekem a rozmarýnem osmahnutými na oleji.
 - 
                                5
Cappellacci uvaříme, krém z řepy ohřejeme a nalijeme na talíře, na které upravíme i cappellacci. Nakonec pokapeme olivovým olejem.