Caramelle plněné čekankou a ricottou, sypané mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Pórek
  • 3 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 20 g Mák mletý
  • 600 g Čekanka
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 120 ml Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1564 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 48.1 mg
  • Draslík 524.8 mg
  • Vláknina 18232.5 mg
  • Vitamín A 18232.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto a necháme ho 20 minut odpočinout.

  • 2

    Čekanku nakrájíme na proužky a podusíme ji s máslem a špetkou soli, dokud se nevypaří všechna tekutina. Necháme ji vychladnout, nadrobno nasekáme a smícháme s ricottou; přidáme parmezán, osolíme a opepříme.

  • 3

    Z těsta vyválíme dva slabé pláty; na jeden naneseme kopečky nádivky vzdálené od sebe 5-6 cm, překryjeme druhým plátem, kolem nádivky prsty přimáčkneme a vykrájímee obdélníkové ravioli. Konce každého obdélníku — ravioly — vezmeme do ruky a zakrutíme je do „bonbonu", přitom je lehce natáhneme, aby se zeslabily v místech, kde se přeloží přes sebe.

  • 4

    Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme ho na směsi dvou olejů. Přidáme mák, osolíme a podusíme, aby se chuti propojily. Caramelle uvaříme v osolené vodě, scedíme je a přidáme do omáčky. Promícháme a podáváme je posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu