Hovězí maso na česneku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso přední
  • 100 g Tuk
  • 25 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Česnek
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1091 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 59.4 mg
  • Draslík 308.6 mg
  • Vláknina 1258 mg
  • Vitamín A 1258 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji na slanině rozkrájené na kostičky a roztavené na tuku. Do cibule vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Maso podlijeme vlažnou vodou, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas promícháme a doléváme teplou vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a po rozmíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Nakonec šťávu přisolíme, procedíme zpět na maso a vše ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu