Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 40 g Játra husí
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Fenykl obecný
  • 30 g Víno portské
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Víno portské
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Holub
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 3 polévková lžíce Celer řapíkatý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1210 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1268 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 684.3 mg
  • Draslík 1525.9 mg
  • Vláknina 48096.5 mg
  • Vitamín A 48096.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl nakrájíme a uvaříme v páře. Holuba očistíme, osolíme a opepříme. Uvaříme brambory,zeleninu nakrájíme podusíme na oleji přidáme holuba, rozinky a podlijeme červeným vínem. Vaříme 12-13 minut. Holuba vykostíme a maso umeleme; promícháme se šťávou z jeho varu a rozmačkanou bramborou; osolíme a opepříme, přidáme tymián. Zaděláme těsto a necháme ho odpočinout. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně 3 cm. Naplníme malým množstvím směsi z holuba a strany spojíme, aby vznikl balíček — fagottino. Husí játra osmahneme na horké pánvi, aby se odtučnila, a šťávu z nich zředíme portským a vroucím vývarem; rozmixujeme, aby se utvořil krém, a osolíme.

  • 2

    Fagottini uvaříme, podáváme na vrstvě vlahého nakrájeného fenyklu ochutíme je máslem a polijeme omáčkou z portského a husích jater.

Komentáře k receptu