Fagottini se špekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 250 g Kapusta hlávková
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pohanková
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1359 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 106 mg
  • Draslík 392.2 mg
  • Vláknina 8283.5 mg
  • Vitamín A 8283.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu rychle spaříme ve vroucí vodě. Na másle osmažíme cibuli, přidáme špek a kapustu, posypeme moukou, přilijeme smetanu a ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a parmezánem.Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. Těsto vyválíme na plát. Nakrájíme na malé čtverečky. Do jejich středu dáme lžičku náplně, rohy navlhčíme a spojíme je, aby vznikly fagottini.

  • 2

    Fagottini uvaříme 4 minuty v osolené vodě a pak je krátce povaříme na pánvi s máslem a bylinkami. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu