Fagottini s jeseterem a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jeseter ruský
  • 60 g Petržel - nať
  • 20 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej olivový
  • 6 ks Pórek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 854 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2173 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 244 mg
  • Draslík 1405.9 mg
  • Vláknina 24635 mg
  • Vitamín A 24635 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.8 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme náplň. Omyjeme plátek rybího masa. Nasekáme petrželku. V pánvi rozehřejeme olej a 3-4 minuty smažíme po obou stranách plátek rybího masa. Přilijeme bílé víno, necháme zprudka vyvařit a rybí maso osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, nasekáme a dáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, vejce a osolíme. Všechny ingredience dobře promícháme.

  • 2

    Z mouky, 2 vajec a špetky soli připravíme vláčné těsto. Rozválíme ho na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Doprostřed každého kolečka dáme připravenou náplň a uzavřeme.

  • 3

    Připravíme omáčku. Pórek pokrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a kolečka pórku osmažíme, aby nezhnědla. Osolíme, opepříme a přelijeme bílým vínem. 30 minut za občasného zamíchání vaříme.

  • 4

    V hrnci uvedeme osolenou vodu a uvaříme fagottini. Al dente scedíme, promícháme s pórkovou omáčkou a horké podáváme.

Komentáře k receptu