Tortelli plněné kachními játry v polévce
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 5 g Sůl
 - 200 g Játra kachní
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 100 g Šalotka
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 160 g Jablka
 - 20 g Kerblík
 - 500 ml Vývar z hovězích kostí
 - 50 ml Koňak Armaňak
 - 7 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1103 kcal
 - Sacharidy 112 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 2513 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 740.1 mg
 - Draslík 1205.6 mg
 - Vláknina 12700 mg
 - Vitamín A 12700 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 48.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosijeme na vál a ze surovin vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát a nakrájíme ho na čtverce.
 - 
                                2
Jablka nakrájíme na kostičky. Osmažíme je v kastrolu s máslem a koňakem. Do středu každého čtverce dáme jablkovou náplň a játra nakrájená na kostičky. Před uzavřením potřeme i okraje těsta zbylým koňakem; osolíme a opepříme. Tortelli uzavřeme a uvaříme je v osolené vodě.
 - 
                                3
Do druhého kastrolu dáme zbylé máslo, cibuli a šalotku, dusíme asi 10 minut, podlijeme vývarem a vaříme ještě chvíli.
 - 
                                4
Tortelli scedíme a podáváme je s polévkou ze šalotky posypanou hojně parmezánem a kerblíkem.