Telecí závitky s hráškem a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrášek
  • 20 g Hrozinky
  • 20 g Ořechy lískové
  • 10 g Řeřicha
  • 20 g Solamyl
  • 400 g Rýže dušená
  • 600 g Telecí kýta
  • 20 g Mandle
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Saturejka
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 362.3 mg
  • Draslík 875.6 mg
  • Vláknina 8418.7 mg
  • Vitamín A 8418.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa naklepeme a z vnitřní strany osolíme, opepříme, posypeme saturejkou a pomažeme hořčicí. Poklademe kolečky cibule a položíme celá uvařená vejce. Plátky zabalíme do závitků, omotáme provázkem a na rozpáleném oleji ze všech stran osmažíme. Podlijeme trochou vody, přidáme hrášek, rozinky, nadrcené ořechy, mandle, posekanou řeřichu, petrželku a dusíme pomalu do změknutí asi 30 minut. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme solamylem a dochutíme.

  • 2

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu