Závitky z telecího masa s hroznem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 80 g Šunka uzená
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 80 g Hroznové víno
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Strouhanka
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 277.1 mg
  • Draslík 650.6 mg
  • Vláknina 1320 mg
  • Vitamín A 1320 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, tence naklepeme a osolíme. Na každý řízek položíme plátek šunky, plátek ementálu a bobule vína, které jsme rozkrojili a odstranili semínka. Řízky přehneme, okraje sklepneme a závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  • 2

    Závitky smažíme v rozpáleném sádle z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu