Skopové karbanátky s bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bramborová kaše
  • 10 g Celer - nať
  • 200 g Strouhanka
  • 400 g Skopové maso přední
  • 200 g Vepřový bok
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 947 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 1006 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 249.7 mg
  • Draslík 797.9 mg
  • Vláknina 6086.5 mg
  • Vitamín A 6086.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso a vepřový bůček pokrájíme na větší kusy, posypeme solí, pepřem, kmínem, majoránkou, dvakrát umeleme na masovém strojku. Vmícháme utřený česnek, vejce, strouhanku, lžíci hořčice a najemno posekanou celerovou nať. Dobře promícháme a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme menší placičky, uhladíme mokrou rukou, v pánvi rozpálíme olej a placičky na něj pokládáme. Smažením se trochu nafouknou, takže dostanou tvar karbanátků. Smažíme z každé strany asi 7 minut.

  • 2

    Podáváme s bramborovou kaší nebo jen tak s hořčicí a chlebem.

Komentáře k receptu