Skopové karbanátky dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 11.4 mg
  • Vláknina 196.4 mg
  • Vitamín A 196.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a šlach zbavené maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a dvakrát je umeleme. Zároveň s masem umeleme žemli namočenou a vymačkanou. Ke směsi přidáme česnek utřený se solí a ostatní koření. Vše řádně zamícháme.

  • 2

    Prkénko pomoučíme a tvarujeme na něm karbanátky stejně velké. Na rozehřátém másle karbanátky opečeme po všech stranách, poté je podlijeme a zhruba 20 minut dusíme. Karbanátky můžeme také péct v troubě na pekáči. Musíme je však jednou obrátit, aby se dobře propekly z obou stran.

Komentáře k receptu