Krémová pivní polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Chléb konzumní
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Brambory vařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 194.1 mg
  • Draslík 206.7 mg
  • Vláknina 2994.5 mg
  • Vitamín A 2994.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do piva nasypeme cukr a citronovu kůru a dobře prošleháme. Poté přidáme máslo, sůl, kmín, zázvor a rozdrobený chléb a vše necháme rozvařit. Po odstavení zašleháme žloutky.

  • 2

    Polévku podáváme dozdobenou plátky vařené brambory a kolečky orestované cibule.

Komentáře k receptu