Kachní prsa na medu s noky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 g Kachní prsa
  • 150 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 947 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 257.4 mg
  • Draslík 2576.6 mg
  • Vláknina 31362.3 mg
  • Vitamín A 31362.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme med se solí a pivem a touto směsí kachní prsíčka potřeme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    Maso vložíme do pekáčku, necháme chvíli zapéct, poté stáhneme teplotu na 180C, zakryjeme alobalem a pečeme 30-45minut. Na závěr pečení alobal odkryjeme, aby vznikla křupavá kůžička.

  • 4

    Po vyjmutí z trouby posypeme maso lístky majoránky a zakryté alobalem necháme na teplém místě.

  • 5

    Připravíme noky, brambory ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme rozšlehané vejce, mouku a zpracujeme vláčné těsto. Vyválíme válečky, rozkrojíme na kousky, vytvarujeme z nich malé oválky a uvaříme ve vroucí, lehce osolené vodě.

Komentáře k receptu